slepen!

« Terug naar Blog

Open source software groots ingezet

Gepost door Anke op 05 Mrt 3 reacties

Deze week werd bekend gemaakt dat de nieuwe gezamenlijke Rijksoverheid website gebouwd gaat worden op basis van open source software. Een van de beweegredenen hiervoor is dat het gebruik ervan innovatie in de hand werkt.

Two Kings meest favoriete cms, PivotX, wordt gedistribueerd onder de GPL licentie, en is daarmee ook open source. Het houdt in dat de broncode vrij te bekijken is, waardoor er door gebruikers zelf bijgedragen kan worden de ontwikkeling van de software.

Dat de overheid nu ook gebruik gaat maken van open source software is natuurlijk een hele mooie stap in de goede richting! Al is het maar omdat daardoor het bestaan van open source software meer bekendheid krijgt bij de gewone burger, en daarmee de ontwikkeling gestimuleerd wordt.

Maar het wachten is nu natuurlijk op de eerste overheidsweblog die op PivotX draait! Two Kings houdt zich van harte aanbevolen!

Voor de interesseerden is de volledige publicatie van het CBP te downloaden als PDF.

Goed initiatief inderdaad, zeker omdat alle wijzigingen die specifiek voor de Rijksoverheid gedaan moeten worden aan bijvoorbeeld een CMS (denk aan Drempelsweg optimalisatie) uiteindelijk weer terugkomen naar de Open Source gemeenschap.

Ik ben voor!

Peter van Grieken - 05-03-’09 12:31

Zijn ze ineens van open STANDAARDEN afgestapt dan….zucht blijft een slechte economische drijfveer denk ik.

Steeft - 05-03-’09 12:52

En zijn jullie dan ook zo brutaal dat mooie PivotX gewoon keihard te promoten bij de Rijksoverheid? :-)

Rose (URL) - 05-03-’09 16:18

Meer van dit

feed TwoKings.nl runs on PivotX