Magento tips voor webshop beheerders #2

Magento is op het moment het beste OpenSource E-commerce systeem dat we kennen. Toch is het niet helemaal vanzelfsprekend om bepaalde dingen te doen, vandaar dat ik af en toe handige tips over Magento plaats. Dit is aflevering twee.

Met handige tips bedoel ik in dit geval vooral handige tips voor mensen die zelf ook beheer van Magento stores moeten of willen doen. Normale mensen kunnen dit stukje dus gewoon overslaan.

Vaak mist er iets in de standaard installatie van Magento, waar door het nodig is om de core bestanden aan te passen. Een van die voorbeelden is de weergave van categorie afbeeldingen in de subcategorie lijsten.

Het aanpassen van de core bestanden is in de meeste gevallen sterk af te raden, zorg er dus voor dat je een goede backup hebt van de originele bestanden.

Wat te doen als je thumbnails wilt weergeven van de categorie afbeeldingen?

In een webshop die we aan het bouwen zijn hebben we in het ontwerp de categorie afbeeldingen als thumbnails in het categorie overzicht staan. In de template code wordt die afbeelding aangeroepen, maar blijkt niet zichtbaar te zijn.

De oplossing is om in het bestand 'magento/app/code/core/Mage/Catalog/Block/Navigation.php' de class 'Mage_Catalog_Block_Navigation' uit te breiden.

In de functie 'getCurrentChildCategories()' moet je na de regel
->addAttributeToSelect('name')
de volgende regel
->addAttributeToSelect('image')
toevoegen.

Bron: Magento forum

Andere blogs